TEST YOURSELF A

TEST YOURSELF A

TEST YOURSELF A

I. Listening (2.5 points)

Lắng nghe rồi hoàn tất các câu sau.

☆ TAPESCRIPT

I've known James for 25 years. We first met when he moved to my town. He went to a different school but we became friends because he lived next door to me. We've known each other since then, but we haven't kept in touch all that time ... we lost contact with each other when I moved to Scotland in the 1970s for my job ... I didn't go to James' wedding but he came to mine ... And now? Well, I've been living here in Brighton since 99, and these days I see James about once a week, usually in the park where I walk my dog, or in the pub for lunch with another friend that we've known for about the same length of time. We haven't been doing that for very long but it's good to get all of us together.

Đáp án

1. A They've known each other for 25 years.

2. D They became friends because they lived next door to each other.

3. B They lost contact with each other when one of them moved to Scotland.

4. D They've been living here in Brighton since 1999.

5. C They did not see each other at James' wedding.

II. Reading (2.5 points)

Hãy đọc đoạn văn về một buổi tiệc sinh nhật rồi trả lời các câu hỏi sau.

Tối thứ Bảy tuần trước tôi được hàng xóm mời đến dự tiệc sinh nhật của con trai họ. Đó không phải là một bữa tiệc thông thường. Lấy nhau đã mười năm mà chưa có con nên đôi vợ chồng trẻ đó rất mừng có được mụn con vào lúc mà họ hầu như đã tuyệt vọng.

Tôi quyết định mang máy ảnh theo để chụp vài bức ảnh về gia đình hạnh phúc đó. Chiếc bánh sinh nhật được bày nổi bật giữa phòng khách. Nhóc John, cậu bé được mừng sinh nhật, hoàn toàn rất phấn khích và muốn chọc tay vào chiếc bánh. Người thân và bạn bè bắt đầu đến dự với những món quà mừng được gói trong những chiếc hộp sặc sỡ.

Đúng 8 giờ tối người ta tuyên bố cắt bánh. Cậu nhóc diện bộ quần áo mới tinh trông giống như một hoàng tử nhỏ. Nến được thổi và thức ăn bắt đầu được dọn ra. Chủ nhà và vợ ông ta đi quanh để chắc chắn rằng mọi người đều cảm thấy hài lòng. Nhóc John có vẻ cũng biết được vai trò quan trọng của mình trong bữa tiệc nên cứ cười suốt. Cậu bé không thích được khách khứa 0m hôn lăm bởi vì lúc đó cậu chỉ quan tâm đến những món đồ chơi vừa nhận được.

Bữa tiệc kết thúc vào khoảng 10.30 tối. Tôi trở về nhà và cảm thấy đó là một buổi tối rất vui và mong nhanh đến ngày mai để rửa ảnh.

Đáp án

1. Because the host and his wife had been childless for ten years after they were married and so were thrilled to get a child after they had virtually given up.

2. The writer brought a camera to the party to take some photographs of the happy family.

3. The birthday boy was dressed in a smart, brand-new outfit and looked like a little prince.

4. Because he was now only interested in the toys he had just received.

5. The writer felt that it was delightful and he looked forward to the next day to have the films developed.

 

III. Pronunciation and Grammar (2.5 points)

a. Lắng nghe rồi đánh dấu (X) ô đúng, lưu ý cách phát âm phần được gạch dưới của từ.

1. nine

2. hour

3. matching

4. jam

 

b. Hãy hoàn thành câu, sử dụng hình thức nguyên mẫu thích hợp của động từ trong ngoặc (không to, có to hoặc bị động).

1. It's a pleasure to see you again after so long.

2. To be honest, I've never done this type of work before.

3. She agreed to phone them.

4. I must pay the phone bill by tomorrow.

5. They expected to be met at the airport by the General Director. 

6. John hoped to be appointed as a headteacher of the school.

 

IV. Writing

Trong khoảng 120 từ, hãy viết về bữa tiệc sinh nhật của bạn (hoặc của một người bạn của bạn). Những câu hỏi sau có thể có ích cho bạn.

Bài viết gợi ý

Last night we had a whale of a time! It's at Tommy's birthday party. His parents were on their business trip so Tommy decided to hold the party at his home. The party started at 7 p.m. and ended at 6 a.m! First we congratulated him and gave him a lot of gifts. Then we had delicacy, fruits, beer and anything found in his refrigerator. Tommy said that we ate him out of house and home! After that we played some games and the winners were given nice prizes. Then we sang and danced and told jokes all night. What a great party! (The mess after the party was terrible, though.) Next Saturday is my birthday. I will have a party like that. Do you want to come?